Catalaanse hinterland

Catalaanse hinterland: Een parel van tradities.

Als u uw verblijf meer diepgang wenst te geven volstaat het een bezoek te brengen aan de Catalaanse regio met al z’n verschillende facetten. Kom naar de Pyrenées-Orientales en ervaar de verschillende toeristische aspecten die rijk zijn aan eerlijkheid en oprechtheid.

Ontmoet gepassioneerde mensen en ontdek kwaliteitsproducten die je onvergetelijke ervaringen zullen bezorgen.

Perpignan, gelegen in het hart van Frans Catalonië biedt een rijk historisch centrum. Het is bekend omwille van de typisch Catalaanse dans, de Sardane, en de iconische monumenten zoals de Castillet en het Paleis van de Koningen van Mallorca, deze zullen een blijvende indruk nalaten. Tijdens de zomer vullen de straten zich elke donderdag met mensen en festiviteiten. Ook het Internationale Festival voor Fotojournalisme in september is een echte must.

Céret, een charmant stadje dat bekend staat om zijn heerlijke kersen. De stad van Les toiles du Soleil - de kunst van het Catalaanse weven en tijdloze espadrilles, schoeisel dat de eeuwen heeft overleefd en z’n authentieke looks en ambachtelijke technieken heeft behouden.

Maury verwacht wijnliefhebbers en zij die eens een heel ander landschap willen ontdekken. Op een paar kilometer van de kust hebben de expertise en passie van enkele mannen de beste wijnen gecreëerd. Ervaar de geest van de Mediterranée in deze droomachtige locatie!

Salses, een uniek voorbeeld van militaire architectuur. Geniet van geleide bezoeken en ontdek de geheimen van de vestingwerken, of ontdek de rijke geschiedenis door uzelf op een wandeling over de muren van het kasteel te trakteren.

Hoog boven Villefranche de Conflent wacht Fort Libéria om door u ontdekt te worden. Dit opmerkelijke monument werd gebouwd door Vauban. In deze geweldige omgeving krijgt u vast het gevoel dat soldaten op elk moment uit een hinderlaag kunnen springen vanuit de galerijen of dat schurken en gifmengsters u opwachten in de ondergrondse gevangenissen.

In deze stad kan u ook aan boord gaan van de beroemde GELE TREIN (train jaune). Op een wonderlijke reis over de rotsachtige gebergtes verheugt een rit met deze Catalaanse trein jong en oud.
Tautavel - Ga op zoek naar uw herkomst, leer over de levens van uw voorvaderen en volg in hun voetstappen in het museum van Tautavel. Van de ontdekking van het vuur tot oeroude schilderingen. Dit is niet te missen!