La Costa Brava

Spaanse zijde: Costa Brava, ongerepte kust

De kustlijn van de Costa Brava strekt zich meer dan 220 kilometer uit van Portbou aan de Franse grens tot Blanes.

Te zien, te doen...

CADAQUES is een Spaans dorpje omringd door bergen en prachtige stranden met baaien waar u kunt ontspannen en zwemmen. Onderweg passeert u exotische landschappen, typerend voor deze streek.

Cadaques heeft de originele charme gehouden die het werd gegeven door Salvador Dali, de grote kunstenaar die zijn afdruk overal op deze plek naliet. Zijn villa-museum ligt in Portlligat, ten noorden van Cadaquès.
Veel restaurants bieden heerlijke tapas en traditionele gerechten. Geniet van uw lunch of diner aan zee in Cadaquès.

FIGUERAS, een uitstekende toeristische bestemming. Een traditionele markt elke donderdag, prachtige autovrije straten en het beroemde theatermuseum van Salvador Dali maken dit kleine Catalaanse stadje een must.

CAP DE CREUS, in het noorden van de Costa Brava vind je één van de natuurlijke wonderen van de provincie Girona, het natuurpark Cap de Creus. Het omvat een verzameling prachtige plekken die een blijvende indruk zullen nalaten. De vergezichten over de wilde kustlijn, z’n duizelingwekkende kliffen en verborgen baaien samen met de eilandjes verspreid voor de kust zal u nooit vergeten. Noch zal u de grillig gevormde rotsen, gebeeldhouwd door de wind en de erosie van de zee kunnen vergeten, met enige verbeelding ziet u er zelfs leeuwen, draken, kamelen, arenden en andere mythische dieren langskomen.