De Côte Vermeille

Franse zijde: De Côte Vermeille, unieke mozaïek van landschappen en kleuren

De Côte Vermeille: Ten zuiden van Argelès-sur-Mer, aan de grens met Spanje via Collioure, Port-Vendres, Banyuls-sur-Mer en Cerbère.

Landschap met rotsachtige inhammen, charmante vissershavens en heuvels bedekt met wijngaarden.

Te zien, te doen...

LES DÉFERLANTES D'Argelès-sur-Mer, Les Déferlantes d'Argelès-sur-Mer in juli is een modern muziekfestival gedurende drie dagen in de prachtige natuurlijke omgeving van het Parc de Valmy. Als u van natuur en muziek houdt mag u dit legendarische begin van de maand juli niet missen! Ontspan en kom tot rust met uw vrienden of familie op deze magische plek...

Tussen afgelegen baaien, kiezelstranden en oude stenen heeft Collioure vorm gekregen dankzij een slimme combinatie van land en zee. Alleen al een wandeling door z’n typische smalle straatjes met kleurrijke huizen en weelderige vegetatie zal u onderdompelen in een ongerepte, pittoreske sfeer.
U kan het Koninklijk Kasteel (le Château Royal), Fort Saint Elme of de kerktoren bezoeken. Probeer ook de lokale specialiteiten, ansjovis, sardines en rousquilles (Catalaans koekjes)

Elke zomer ontwaakt het dorp met Catalaanse folklore en avondlijke feesten: mis zeker het vuurwerk en de St. Vincent-feesten niet.

HET ZEERESERVAAT VAN CERBERE-BANYULS is het eerste Franse reservaat op zee. Vanwege de uitzonderlijke omgeving en gevarieerde flora en fauna biedt het aan duikers een uniek spektakel. Dit onderwaterparadijs tussen Banyuls-sur-Mer en Cerbère is een must langs de Mediterraanse kust, vergeet uw duikbril en snorkel dus niet.

BAAI VAN PAULILLES: Tussen de Pyreneeën en de Méditerranée is de baai van Paulilles een echte parel van de Côte Vermeille. Ze bestaat uit drie prachtige zandstranden, aan de voet van het Alberes-massief van de Pyrénées-Orientales. Een groene parel in het hart van een landschap gevormd door de wijngaarden in terrasbouw van Banyuls-Collioure, eikenbossen en een rotsachtige kaap. Deze rustige plek nodigt u uit om te ontspannen en een wandeling te maken tussen de zee, de groene wijngaarden en de bloemenrijke velden. Een perfecte plek om een dag aan het strand door te brengen en te picknicken met vrienden of familie!

BANYULS SUR MER: In het hart van de Côte Vermeille, heeft Banyuls z’n authentieke karakter bewaard als een stad waar traditie gecombineerd wordt met een modern dynamisme. Wijnliefhebbers zullen in Banyuls een perfecte bestemming vinden voor hun gastronomische avonturen. Een rondleiding door de wijngaarden met wijnproeverij kan niet ontbreken.